Spierpijn rug acupunctuur/acupunctuur en rugklachten

Heeft u last van (spier)pijn in uw rug? Overweeg dan eens acupunctuur. Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk als u last heeft van (spier)pijn in uw rug. Heeft u wel eens aan acupunctuur gedacht? Acupunctuur heeft een positief effect op het herstel van uw klachten. Acupunctuur herstelt de energiebalans in uw lichaam. Na enkele behandelingen merkt u al verschil! Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het positieve effect van acupunctuur bij lage rugklachten.

Spierpijn rug

Iedereen heeft wel eens last van (spier)pijn in de rug. Het is pijnlijk en vervelend, u voelt zich de hele dag stijf. Bij (spier)pijn in uw rug kunnen er knopen in de spier vastzitten die zorgen voor een gespannen gevoel, wat pijnlijk is. (Spier)pijn in uw rug kan optreden door overbelasting, zowel lichamelijk als psychisch. Een verkeerde werk- of zithouding kan de oorzaak zijn van rugklachten, maar ook weinig of verkeerd bewegen en overgewicht. Ook kunnen afwijkingen van de wervelkolom een oorzaak zijn. Het is belangrijk om  een juiste diagnose te stellen. Als arts-acupuncturist bent u bij mij op de juiste plek.

Behandeling spierpijn/rugklachten acupunctuur

De meeste mensen die bij mij voor een acupunctuurbehandeling komen, hebben hun rug overbelast door verkeerde bewegingen of door verkeerd tillen. Acupunctuur verlicht de pijn en ontspant de spieren. Binnen de Chinese geneeskunde wordt spierpijn in uw rug gezien als blokkade van uw energie en bloed. Acupunctuur kan helpen om deze blokkade weg te nemen, waardoor de klachten verminderen en verdwijnen.

Duur van behandelingen

Iedereen heeft andere soorten klachten of andere factoren waardoor deze klachten zijn ontstaan. Daarom kunnen wij niet exact stellen hoeveel behandelingen nodig zijn. Het hangt af van de aard van uw klachten en hoe lang de klachten bestaan. Bij  acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende om een verlichting te geven, bij chronische klachten zijn meer behandelingen nodig. Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten.

Op zoek naar een arts-acupuncturist in Tilburg?

Bent u op zoek naar een arts-acupuncturist? Marjolein Spijkers is al 20 jaar gespecialiseerd in acupunctuur. Niet alleen op het gebied van (spier)pijn in de rug, maar ook op het gebied van stress, hooikoorts, burn-outs en migraine. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden door contact op te nemen.