Acupunctuur burn-out

Mensen met een burn-out zijn al een hele lange tijd alleen maar aan het overleven. Een burn-out voelt als helemaal opgebrand zijn en niets meer kunnen. Alle reserves zijn op, de energie in het lichaam en de geest is op. Acupunctuur kan hier goed bij helpen. Marjolein Spijkers is gespecialiseerd in acupunctuur en burn-outs. Vele patiënten uit Tilburg gingen u al voor!

Acupunctuur en burn-out

Acupunctuur kan erg helpen bij een burn-out. De acupunctuurbehandelingen zijn erop gericht om de energiebalans in uw lichaam te herstellen. Na een aantal behandelingen voelt u al een groot verschil. U zult merken dat uw klachten minder worden en uw geest een stuk rustiger. Tijdens ons kennismakingsgesprek zullen we het hebben over de verschillende klachten die u ervaart. Gedurende de acupunctuurbehandelingen richten we ons dan ook op de klachten die u ondervindt.

Waarom acupunctuur?

Tijdens een burn-out voelt uw lichaam niet meer van u. Het contact tussen lichaam en geest is verdwenen. Acupunctuur helpt u ontspannen. Bij acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van naalden. Naalden zorgen ervoor dat het lichaam spanning los kan laten. Het heft spanningsblokkades op in uw lichaam, zoals schouders, rug, buik en hoofd. Daarnaast helpt het bij uw lichaamsbewustzijn. Het zorgt ervoor dat u bepaalde signalen weer gaat herkennen, zoals vermoeidheid.

Acupunctuurbehandelingen

Het aantal acupunctuurbehandelingen is per persoon erg wisselend. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek en uw persoonlijke situatie, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Daarnaast bekijken we eventuele aanvullende therapie, zoals ontspanningsoefeningen en/of ademhalingsoefeningen. We staan voor een persoonlijke benadering en jarenlange ervaring.

Overspannen?

De klachten van een burn-out en overspannenheid zijn gedeeltelijk hetzelfde. Zo heeft u bij beide last van stress, prikkelbaarheid en een gevoel van vermoeidheid. Het grote verschil tussen overspannenheid en een burn-out is de duur van de klachten. Bij overspannenheid zijn externe omstandigheden vaak de oorzaak. Na een tijd van rust kan uw lichaam weer ontspannen en verdwijnen de klachten. Bij een burn-out ligt dit lastiger. De klachten duren langer en het herstel is minder voorspoedig. Wij hebben ervaring met beide vormen. Vraag gerust naar meer informatie!

Op zoek naar een acupuncturist in Tilburg?

Marjolein Spijkers is al 20 jaar gespecialiseerd in acupunctuur. Niet alleen op het gebied van een burn-out, maar ook hooikoorts, migraine en stress. Tegenwoordig wordt acupunctuur ook (gedeeltelijk) vergoed! Vraag gerust eens naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. We zien u graag bij Artsenpraktijk Spijkers in Tilburg!