Duikgeneeskunde

Naast een passie voor acupunctuur, maakt u bij onze praktijk ook kennis met een andere ongekende liefde, namelijk het duikersvak. Wat men vaak niet weet is dat er achter duiken ook een medisch aspect schuil gaat.

Onder het wateroppervlak gaat een bijzondere en fascinerende wereld schuil, waar je normaal gesproken niets van ziet en lang niet alles van kunt weten. Sportduiken is een bijzondere manier om deze wereld binnen te treden en te verkennen.

Echter, onder water heeft het lichaam te maken met heel andere aspecten dan op het land en wordt het aan andere prikkels blootgesteld. Er worden dus ook logischerwijs andere eisen aan het lichaam gesteld. Kleine medische klachten boven water kunnen onder water soms tot grote problemen leiden. Om ernstige gevolgen voor te zijn en u in optimale gezondheid te kunnen laten genieten van het duiken, biedt een sport- of duikersarts zonder meer uitkomst. De sport- of duikerarts is speciaal opgeleid om keuringen te verrichten en goede voorlichting en adviezen te geven. Een medisch onderzoek en keuring is noodzakelijk om weloverwogen en veilig de magische onderwaterwereld als sportduiker te gaan verkennen.

Duikkeuring (sportmedisch duikkonderzoek)

Waarom een duikkeuring?

Duiken is een sport met risico’s. We zijn niet gebouwd om onderwater te verblijven. Je krijgt te maken met drukverschillen en perslucht. Dit heeft invloed op je lichaam. Inzicht in je lichamelijke conditie en risico’s is dus belangrijk.

Onze praktijk heeft de deskundigheid op duikmedisch gebied. We kunnen u optimaal adviseren en begeleiden

Tijdens een keuring verrichten we een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek. Vervolgens zullen we de uitkomsten bespreken en een goed advies geven zodat u optimaal van de onderwaterwereld kunt genieten.

Hoe vaak een keuring?

Het advies is om u om de 2 a 3 jaar te laten keuren. Boven de 50 is het advies om jaarlijks een keuring te doen. Uiteraard eerder als er zich veranderingen in uw gezondheid voordoen.