Acupunctuur hooikoorts

Heeft u last van hooikoorts? Overweeg dan eens acupunctuur. Hooikoorts leidt tot vervelende gevolgen die u liever niet heeft. Misschien wilt u eens een alternatieve geneeswijze proberen of bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan betekenen. Wij staan in Tilburg altijd voor u klaar om de hooikoorts door middel van acupunctuur te verminderen of zelfs te voorkomen.

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Als u last heeft van hooikoorts betekent dit dat uw lichaam overgevoelig is voor stuifmeelkorrels van planten, grassen en bomen. We spreken dan over een allergische reactie. Het afweersysteem van het lichaam reageert overdreven sterk op deze stoffen, dat heeft te maken met de werking van uw immuunsysteem. Acupunctuur is erg effectief bij hooikoorts. Na enkele acupunctuur-behandelingen nemen de klachten vaak al af.

Synoniemen hooikoorts

Mensen met hooikoorts hebben te maken met verschillende symptomen, zoals keelpijn, lopende neus en brandende, jeukende en tranende ogen. Ook benauwdheid en regelmatig niezen komt vaak voor. Alsof deze gevolgen nog niet erg genoeg zijn, leidt hooikoorts ook vaak tot vermoeidheid. Hoog tijd om daar iets tegen te doen dus!

Hoe kan acupunctuur helpen bij hooikoorts?

We kunnen u uitstekend helpen bij hooikoorts met acupunctuur. Hooikoorts wordt veroorzaakt door een niet goed werkend afweermechanisme. Daar zullen we ons dan ook op richten door hele dunne naalden te gebruiken op verschillende punten op het lichaam om zo de energiestroom te regelen. We merken dat er vaak ongeveer zes behandelingen nodig zijn. Uiteraard is dit verschillend per persoon.

Wanneer is acupunctuur van belang?

We kunnen ons voorstellen dat u pas bij het ondervinden van hooikoorts op zoek gaat naar een oplossing. Acupunctuur werkt goed bij acute hooikoorts, de behandeling is er dan op gericht om de klachten te verlichten. Maar acupunctuur werkt ook goed, misschien nog wel beter, als preventieve behandeling. Wij adviseren u daarom om voor het voorjaar nog te beginnen met de behandeling van uw hooikoorts. Uw afweermechanisme werkt daarna weer optimaal, waardoor u niet of nauwelijks last heeft van niezen, keelpijn en snotteren. In het seizoen zelf kunt u kiezen voor eventuele nabehandelingen als dit nodig is.

Op zoek naar een acupuncturist in Tilburg?

Marjolein Spijkers is al 25 jaar gespecialiseerd in acupunctuur. Niet alleen op het gebied van hooikoorts, maar ook stress, migraine en een burn-out. Tegenwoordig wordt acupunctuur ook (gedeeltelijk) vergoed! Vraag gerust eens naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. We zien u graag bij Artsenpraktijk Spijkers in Tilburg!