Arts acupunctuur

Marjolein Spijkers is al 25 jaar gespecialiseerd als arts in acupunctuur. Met haar jarenlange ervaring is zij de acupunctuurarts in Tilburg die u zoekt! Ze heeft haar diploma’s en certificaten in zowel Nederland als in China, het thuisland van de acupunctuur, behaald.

Wat is acupunctuur?

In de acupunctuur maakt een arts gebruik van kleine naalden. Deze naalden worden op bepaalde plaatsen in de huid geprikt. Ze behandelen de aandoening en werken pijnstillend. De één voelt de prikjes meer dan de ander, maar pijnlijk is het niet. De naaldjes veroorzaken kleine schokjes. Dit betekent dat ze op de juiste plaats in het lichaam zijn geprikt. Acupunctuur kan helpen bij verschillende soorten klachten, zoals hooikoorts, stress, migraine, een burn-out en spierklachten.

Chinese geneeskunde

Acupunctuur komt oorspronkelijk uit China. Vanuit de Chinese geneeskunde (TCM) is lichaam en geest één zijn. Lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Dit is niet alleen zo in de Chinese geneeskunde maar geldt ook voor de Westerse geneeskunde. Een klacht wordt niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel, maar als een verstoring in de energiestroom. Als uw energiebalans niet in evenwicht is, krijgt u klachten, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, stress, migraine of misselijkheid.

Acupunctuur

Een acupunctuurarts helpt u uw energiebalans weer in evenwicht te krijgen. Doordat de arts gebruik maakt van naalden op een bepaalde manier of een specifieke plek kan de energie in uw lichaam gestuurd worden. Een acupuncturist kan zo uw energiestroom beïnvloeden. Het gevolg van acupunctuur is een betere verdeling en doorstroom van energie. Er komt weer een balans.

Herstel van de energiebalans

De energie in uw lichaam wordt ook wel levensenergie genoemd. Deze levensenergie wordt in China ‘Chi’ genoemd. De zogeheten Chi stroomt door uw lichaam in de meridianen. Een meridiaan is een energiebaan waar de Chi doorheen stroomt. Wordt de Chi verstoort? Dan kunnen er klachten optreden. Deze klachten kunnen zowel van fysieke als van psychische aard zijn. Door acupunctuur beïnvloeden we de energie in de meridianen en brengen we uw energiebalans terug.

Naaldjes

Bij acupunctuur maken we gebruik van naalden. Dit is iets wat veel mensen afschrikt, maar dat is nergens voor nodig! We gebruiken bij acupunctuur flinterdunne naaldjes. Deze naaldjes worden op specifieke plekken op het lichaam in de huid geprikt. Dit is nauwelijks voelbaar. Door de naald in te brengen reageert het zenuwstelsel, bijvoorbeeld een andere hartslag, maar ook de bloeddruk of bepaalde orgaanfuncties reageren hier (positief) op. Deze veranderingen en reacties zijn meetbaar en erkend.

Artsenpraktijk Spijkers

Marjolein Spijkers is al 20 jaar arts op het gebied van acupunctuur. Vele patiënten uit Tilburg en omgeving gingen u al voor! Met acupunctuur kunnen we samen uw klachten bekijken en behandelen. Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem gerust even contact op met onze arts!