Duikkeuring

Gaat u binnenkort duiken en heeft u nog geen duikkeuring? Vergeet niet dat een duikkeuring verplicht is voordat u onder water gaat. Artsenpraktijk Spijkers uit Tilburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde. Marjolein Spijkers is erkend duikersarts en voorziet u graag van uw duikkeuring.

Verantwoord duiken

Een duikkeuring is niet alleen verstandig als u verantwoord en veilig wilt duiken, het is zelfs verplicht. Uw lichaam krijgt namelijk onder water te maken van hele andere aspecten, zoals de waterdruk en perslucht. Het gevolg hiervan is dat er ook andere eisen worden gesteld aan het lichaam. Dit betekent dat u boven water van bepaalde kleine klachten geen last kan ondervinden, terwijl dit onder water ernstige gevolgen kan hebben. U kunt voor een duikkeuring naar een duikerarts, zodat u zeker weet dat u veilig en verantwoord kunt duiken.

Duikkeuring

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) heeft vastgesteld dat alle duikers zich medisch moeten laten controleren voordat zij mogen duiken. In principe mag dit door elke arts worden gedaan, maar ook zij adviseren om de duikkeuring te laten doen door een ervaren duikersarts, een arts die specifieke kennis heeft over duikgeneeskunde.

Uw duikkeuring halen in Tilburg

Gaat u binnenkort duiken en heeft u nog geen duikkeuring? Kom dan langs in onze praktijk in Tilburg. Marjolein Spijkers is gespecialiseerd in duikgeneeskunde en is bevoegd als duikerarts. Daarnaast beschikt zij over alle nodige certificaten. Zo kunt u veilig en verantwoord gaan duiken na de duikkeuring.

Vergoeding duikkeuring

De volledige sportduikkeuring kost in totaal € 60,00, maar wordt vaak volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Controleer dit goed bij uw verzekeringsmaatschappij. Een duikkeuring is een sportmedisch onderzoek. Daar moet u dus ook voor kijken in uw zorgpolis. Vraag dit van tevoren altijd even goed na zodat u niet voor verrassingen komt te staan of onnodig te veel betaalt.

Op zoek een duikkeuring in Tilburg?

Onze praktijk is gevestigd in Tilburg, in de Reeshof. Bij ons kunt u uitstekend terecht voor een duikkeuring. Onze duikerarts in Tilburg staat altijd voor u klaar! Voor vragen of het maken van een afspraak kunt het beste even contact opnemen.