Acupunctuur kosten en vergoeding

We krijgen vaak vragen over de kosten en vergoeding van acupunctuur. We snappen dat best, want zorg is nou eenmaal erg duur en niet iedereen kan deze kosten betalen. Daarom leggen wij graag voor u uit wat de kosten van acupunctuur zijn, maar ook zeker de vergoeding die vanuit verzekeringsmaatschappijen wordt gegeven.

Kosten acupunctuur

Bij Artsenpraktijk Spijkers in Tilburg rekenen wij € 60,- voor een behandeling van 30 tot 60 minuten. In deze tijd bespreken we de (vermindering) van uw klachten, voeren we de behandeling uit en geven we eventueel nog aanvullend advies over bepaalde slaap- of eetgewoontes of het hanteren van ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Neem voor vrijblijvend advies over de behandeling of voor al uw vragen gerust contact op.

Vergoeding acupunctuur

Acupunctuurbehandelingen worden door vele verzekeringsmaatschappijen vergoed. Toch willen we u adviseren om dit goed na te vragen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding van acupunctuur kan erg verschillen per zorgverzekeringspakket en verzekeringsmaatschappij. Bij de meeste verzekeraars wordt acupunctuur ruim vergoed vanuit de aanvullende verzekering, onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen. Controleer wel altijd eerst in hoeverre de vergoeding is in uw aanvullende pakket.

Beroepsvereniging

De meeste zorgverzekeraars stellen bepaalde kwaliteitseisen bij de vergoeding van acupunctuur. Zo is het belangrijk dat de acupuncturist aangesloten is bij één van de erkende beroepsverenigingen betreft acupunctuur. Artsenpraktijk Spijkers is aangesloten bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). De kans is groot dat uw zorgverzekeraar onze consulten en behandelingen volledig of gedeeltelijk vergoed.

Nog vragen over de kosten of vergoeding?

Heeft nu vragen over de kosten van acupunctuur of de vergoeding van de behandelingen? Neem dan gerust even contact op, wij helpen u graag!