Acupunctuur migraine

Heeft u regelmatig last van migraine? Migraine kan uw dagelijks leven erg beïnvloeden. Als iemand last heeft van migraine wil diegene zich zo snel mogelijk terugtrekken in een donkere ruimte waar het extreem stil is. Acupunctuur kan erg helpen bij het verhelpen van migraine. We vertellen u graag alles over acupunctuur en migraine!

Migraine

De meeste patiënten met migraine blijven hier hun hele leven last van hebben. Helaas is het nog steeds niet helemaal duidelijk waar migraine nou precies vandaan komt. Wetenschappers denken dat erfelijkheid hier een grote rol in meespeelt. Wat ze wel zeker weten is dat er bij migraine sprake is van verwijdingen van de bloedvaten in de hersenen. Deze verwijdingen zijn het gevolg van zogenaamde ‘triggers’, zoals stress, honger, voedingsstoffen en wisselende hormoonspiegels.

Migraine behandelen met acupunctuur

Al jarenlang wordt acupunctuur ingezet als behandelingsmethode voor migraine. Volgens de Chinese geneeswijze is bij migraine de energiebalans verstoord en moet deze weer in balans worden gebracht. Acupuncturisten zetten acupunctuur in om deze energiebalans weer in evenwicht te brengen door middel van naaldjes. Het gevolg van acupunctuurbehandelingen is dat de migraine vermindert of zelfs verdwijnt.

De acupunctuurbehandeling

In de acupunctuur wordt migraine ook behandeld als zogeheten ‘stijgende energie’. Vanuit de Chinese filosofie wordt de oorzaak van migraine gezien als een leegte in het energiesysteem, waardoor er stijgende energie nodig is om deze leegte te vullen. Dit zijn de tintelingen die u voelt voor een migraineaanval. Doordat de energie gaat stijgen ontstaat er een volte en verschijnen de volgende symptomen: bonkende hoofdpijn, geen licht kunnen verdragen, misselijk, etc. De behandelingsmethode acupunctuur is erop gericht om deze leegte te voorkomen, waardoor er geen stijgende energie nodig is.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens ons eerste gesprek maken we eerst even kennis met elkaar. We stellen u een aantal vragen om een specifiek advies te kunnen geven, zoals hoe lang u al last heeft van migraine, hoe vaak u daar last van heeft, of u al medicijnen (heeft) gebruikt en of u al langs uw huisarts of een specialist bent geweest. Per patiënt maken wij een persoonlijk behandelplan. Daarnaast zullen wij u adviseren om de behandelingen te optimaliseren door goed te eten en regelmatig te slapen in combinatie met voldoende beweging. Daarnaast leren we u diverse technieken om stress te vermijden.

Op zoek naar een acupuncturist in Tilburg?

Marjolein Spijkers is al 20 jaar gespecialiseerd in acupunctuur. Niet alleen op het gebied van migraine, maar ook hooikoorts, een burn-out en stress. Tegenwoordig wordt acupunctuur ook (gedeeltelijk) vergoed! Vraag gerust naar onze mogelijkheden door contact met ons op te nemen. We zien u graag bij Artsenpraktijk Spijkers in Tilburg!