Duikerarts

Hobbyduikers of sportduikers die twijfelen of ze nog wel compleet gezond zijn om veilig te gaan duiken kunnen terecht bij een duikerarts voor een duikkeuring. Tijdens een duikkeuring wordt er onderzocht of uw lichaam in staat is om te duiken. Marjolein Spijkers is als duikerarts gespecialiseerd in duikgeneeskunde en kan u daar uitstekend bij helpen!

Duikgeneeskunde

We kunnen ons voorstellen dat wanneer u nog nooit van duikgeneeskunde of een duikersarts heeft gehoord, u zich afvraagt wat het precies is en wat de voordelen zijn. Normaal gesproken bevinden we ons niet onder de wateroppervlakte, maar bij duikgeneeskunde juist wel. Onder het water heeft het lichaam met andere aspecten te maken dan boven water. Uw lichaam wordt dan ook aan hele andere prikkels blootgesteld. Er worden dan andere eisen aan het lichaam gesteld.

Wat doet een duikerarts?

Kleine medische klachten kunnen onder water dan ineens een groot probleem vormen. Een duikerarts is er voor u om ernstige gevolgen te voorkomen en u zorgeloos te laten genieten van het duiken. Een duikerarts kan keuringen verrichten, voorlichting geven en u voorzien van een advies. Een medisch onderzoek en medische keuring is verplicht om veilig en met een gerust hart de onderwaterwereld te verkennen als sportduiker.

Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde

Onze duikerarts Marjolein Spijkers staat voor u klaar als het gaat om een controle en het verstrekken van een duikkeuring. Artsenpraktijk Spijkers is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde. Deze vereniging houdt zich bezig met het bevorderen van de studie en het verbreden en in stand houden van de kennis over duikgeneeskunde.

Op zoek naar een duikerarts voor een duikkeuring in Tilburg?

Onze praktijk is gevestigd in Tilburg, in de Reeshof. Bij ons kunt u uitstekend terecht voor een duikkeuring. Onze duikerarts in Tilburg staat altijd voor u klaar! Voor vragen of het maken van een afspraak kunt het beste even contact opnemen.