Acupunctuur

Acupunctuur is een Chinese geneeswijze en tevens een traditionele geneeswijze. De oorsprong van acupunctuur gaat maar liefst 3500 jaar terug in de tijd en is naadloos verbonden met de eeuwenoude Chinese filosofie. Bij onze praktijk maakt u kennis met onze feilloze kennis op het gebied van acupunctuur en graag vertellen we u wat u bij ons kan en mag verwachten.

In veel Westerse landen wordt de wetenschappelijke geneeskunde aangehouden als leidraad en als medische aanpak. Echter, niet in alle gevallen is dat voldoende en dat kan onbegrip of zoektochten met zich meebrengen. We kunnen met een gerust hart stellen dat ook in Westerse landen er interesse en nieuwsgierigheid is naar minder wetenschappelijke geneeswijzen, zoals dus acupunctuur.

Bij acupunctuur leert u meer over uw eigen lichaam en wat de reacties kunnen zijn die acupunctuur in uw lichaam teweeg brengt. Conform de Chinese overtuiging; ieder lichaam, ieder persoon, beschikt over levensenergie. Deze levensenergie wordt in China ‘Chi’ genoemd. Deze Chi stroomt door uw lichaam door meridianen. Een meridiaan is misschien voor u een onbekend begrip, maar een meridiaan is een energiebaan en dus geleiden deze de energiestroom ofwel Chi. Wanneer deze Chi verstoort wordt, kunnen er klachten optreden. Die klachten kunnen van psychische of fysieke aard zijn. Door de stimulering van de meridianen middels acupunctuur gaan we de balans bij u terug proberen te brengen.

 

We gebruiken bij acupunctuur flinterdunne naaldjes, ook wel bekend als acus. Deze worden op specifieke punten op uw lichaam door de huid geprikt, wat nauwelijks voelbaar is. Het is belangrijk dat u weet dat dit geenszins lijkt op gangbare injectienaalden, welke wel pijnlijk aanvoelen. Door het inbrengen van deze acus creëren we een reactie, bijvoorbeeld een andere hartslag maar ook de bloeddruk of bepaalde orgaanfuncties reageren hier (positief) op. Deze veranderingen en reacties zijn meetbaar en erkend.