Acupunctuur stress

Heeft u last van stress, een burn-out of andere stressklachten, zoals een hoge bloeddruk, hoofdpijn of slapeloosheid? Denk dan eens aan acupunctuur! Acupunctuur heeft een positieve invloed op stress. Door acupunctuur wordt de energiebalans in uw lichaam weer optimaal gemaakt. Na een aantal acupunctuurbehandelingen merkt u al een groot verschil!

Stress

Iedereen heeft weleens stress en dat is niet zo vreemd. Vaak werkt dit juist positief op ons lichaam en onze geest. Stress houdt ons scherpt, ons concentratievermogen is optimaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van stress is gezond en hoort bij het leven. Echter mag deze stress niet te lang en regelmatig zijn. Dit kan leiden tot overspanning of zelfs een burn-out.

Stress en acupunctuur

U kunt uw lichaam zien als een energiesysteem dat optimaal functioneert. Als u stress heeft raakt de energiebalans in uw lichaam verstoord. De spanning in uw spieren is hoger dan normaal. Stress wordt veroorzaakt door veranderende gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, een te hoge werkdruk, een trouwerij of een geboorte. Uw lichaam reageert hierop door het aanmaken van adrenaline. Acupunctuur is erop gericht om uw energiesysteem weer in balans te krijgen. Deze alternatieve behandelmethode zorgt ervoor dat we als mens weer in balans komen.

Behandeling acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling voor stress is gericht op het hervinden van de balans in uw energiesysteem. De eerste stap in de behandeling van stress met acupunctuur is vaak het zetten van acupunctuurnaalden op de rug om oude spanningen die rond uw organen vastzitten de ruimte te geven om uw lichaam te verlaten. Veel mensen ervaren na de eerste behandeling al een gevoel van opluchting en verlichting. Tijdens de behandeling(en) daarna is het tijd om de blokkades op te heffen door het zetten van naaldjes op de geblokkeerde acupunctuurpunten.

Het aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is per persoon erg verschillend. Het ligt aan de aard van uw klachten ten gevolge van stress, diepte van de stress en hoelang u al last heeft van stress, hoeveel acupunctuurbehandelingen er nodig zijn. Onze acupunctuurarts Marjolein Spijkers zal eerst de klachten met u doornemen, uw lichaam onderzoeken en een advies opstellen. Aan de hand van het advies wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en kunnen we beginnen met de acupunctuurbehandelingen.

Op zoek naar een acupuncturist in Tilburg?

Marjolein Spijkers is al 20 jaar gespecialiseerd in acupunctuur. Niet alleen op het gebied van stress, maar ook hooikoorts, een burn-out en migraine. Tegenwoordig wordt acupunctuur ook (gedeeltelijk) vergoed! Vraag gerust eens naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. We zien u graag bij Artsenpraktijk Spijkers in Tilburg!